Shopping Cart

No products in the cart.

Krijoni nje llogari dhe perfitoni 5% ulje per cigaren tuaj te pare

Kupon: ILOVEVAPE

Monkey Vape

18+

A jeni mbi moshen e lejuar per te konsumuar produkte vape ?

Kalimi nga duhani në cigare elektronike

Udhëzuesi juaj për të kaluar nga pirja e duhanit në cigare elektronike – dhe për të pasur sukses

Shumë njerëz do të dëshironin të linin duhanin, por kanë zbuluar se mund të jetë më e lehtë të thuhet sesa të bëhet. Shumica e duhanpirësve janë përpjekur ta heqin këtë zakon në të kaluarën dhe kanë dështuar, ndoshta shumë herë, përpara se ta lënë me sukses. Cigaret elektronike mund të ndihmojnë në lehtësimin nëse dëshironi të hiqni dorë nga produktet e duhanit, por megjithatë të shijoni rutinën, ose nëse dëshironi të largoheni nga tymi dhe katrani pa hequr dorë nga nikotina. Sigurisht, nuk ka asnjë garanci se fillimi i cigareve elektronike do të thotë që më në fund do ta lini duhanin përgjithmonë, por përdorusit e panumërt do t’ju thonë se sigurisht që i ka ndihmuar dhe me pak njohuri dhe disa këshilla, mund t’ju ndihmojë gjithashtu dhe ju.

Kalimi nga duhani në cigare elektronike

Debati nëse cigare elektronike mund t’ju ndihmojnë të lini duhanin është bërë i shpeshtë. Megjithatë, ka prova në rritje se cigaret elektronike mund të jenë të suksesshëme në joshjen e njerëzve nga cigaret e duhanit. Njerëzit që zëvendësojnë cigaren me një alternativë të tillë si cigaret elektronike mund të jenë më të suksesshëm në lënien e duhanit sesa njerëzit që nuk e bëjnë. Përvoja e përdorimit të cigareve elektronike është shumë e ngjashme me atë të duhanpirjes tradicionale, duke e bërë më të lehtë heqjen dorë edhe nga një zakon i gjatë për shumë njerëz.
Nëse jeni i ri në përdorimin e cigareve elektronike, do të zbuloni se ndërrimi nuk është pa sfida. Ju do të zgjidhni një produkt të ri dhe pajisje të panjohura, dhe vetë akti i përdorimit të cigareve elektronike është paksa i ndryshëm nga pirja e duhanit, por këto sfida kapërcehen lehtësisht. Në një kohë të shkurtër, do të përdorni cigaren elektronike si profesionist – dhe më e rëndësishmja, do të lini pas një zakon që është pa dyshim i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Zgjedhja e cigares elektronike së duhur

Gjysma e betejës kur bëhet fjalë për cigare elektronike për një fillestar është gjetja e cigares së duhur vape. Këtu janë disa tregues.

 • Blini një cigare cilësore. Ka kaq shumë cigare elektronike në treg, saqë mund të jetë pak dërrmuese të përpiqesh ta kufizosh atë në atë të duhurin për ty. Disa nga këto produkte janë më të mira për përdorusit e rinj, si p.sh. Shmangni zgjedhjen tuaj bazuar vetëm në çmim – një cigare elektronike shumë e lirë ose me cilësi të ulët nuk do të sjellë goditjen e kënaqshme që ju nevojitet për të hequr dorë nga zakoni juaj i pirjes së duhanit.
 • Mos zgjidhni një model të komplikuar vape. Nëse dëshironi të integroni me sukses cigaren elektronike në jetën tuaj, ndoshta është më mirë t’i përmbaheni bazave në fillim. Produktet më të thjeshta si cigalike dhe sistemet e pod mund t’ju ndihmojnë të ndiheni rehat me cigaret elektronike fillimisht, përpara se të kaloni në modalitete më të avancuara (nëse dëshironi fare). Disa modalitete mund të bëhen mjaft të ndërlikuara – dhe zhgënjyese për dikë që nuk është i njohur me mënyrën se si funksionojnë dhe të gjithë aksesorët dhe mirëmbajtjen e përfshirë. Disa modele të cilat ne ju sugjerojmë atyre që janë në fillimet e përdorimit të cigareve elektronike janë;
  -Uwell Caliburn A2
  -Uwell Caliburn G
  -Uwell Caliburn G2
  -OXVA XLIM V2 POD
 • Provoni lloje të ndryshme të lëngjeve elektronike. Ka qindra shije të lëngjeve elektronike. Shkoni përpara dhe provoni disa prej tyre. Shkoni për një shumëllojshmëri të shijeve dhe pikave të forta të nikotinës, si për të gjetur të preferuarat tuaja, ashtu edhe thjesht për të pasur një shumëllojshmëri në dorë. Merrni parasysh llojet e aromave që ka më shumë gjasa të shijoni.

Përfitoni sa më shumë nga cigarja juaj e re

Pasi të keni zgjedhur një pajisje të mirë fillestar dhe të keni në dorë një përzgjedhje të lëngjeve elektronike joshëse, është koha të filloni të avulloni. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të kaloni nga pirja e duhanit dhe të përfitoni sa më shumë nga aktiviteti juaj i ri.

 • Bëni kalimin gradualisht. Për shumë njerëz, mënyra më e mirë për të kaluar nga pirja e duhanit në cigare elektronike është ta bëni atë ngadalë. Për shembull, mund të filloni duke zëvendësuar një nga cigaret tuaja të përditshme me një seancë avullimi. Pas disa ditësh (ose kur ndiheni rehat), zëvendësoni një tjetër. Ju nuk keni nevojë të ndiheni të nxituar, por shtyni veten për të ndërmarrë hapat e mëtejshëm në mënyrë që të arrini qëllimin tuaj për ta lënë plotësisht duhanin.
 • Mësoni të pini siç duhet. Në vend të fryrjeve të forta dhe të shpejta, provoni një frymëmarrje më të gjatë dhe më të butë. Mendoni për avullimin si diçka për t’u shijuar – kjo është arsyeja pse ka kaq shumë lloje të ndryshme të lëngjeve elektronike dhe kaq shumë pajisje të ndryshme për t’u eksploruar. Shumë njerëz mendojnë se avullimi bëhet një hobi shumë i këndshëm, madje edhe ai që zëvendëson lehtësisht duhanin.
 • Shmangni avullimin e vazhdueshëm. Duhen vetëm disa minuta për të pirë një cigare dhe më pas e fikni. Një cigare elektronike njëpërdorimshme e parambushur ose një rezervuar plot lëngje mund të zgjasë për ca kohë, duke lejuar avullimin e vazhdueshëm. Sidoqoftë, është më mirë të shmangni këtë tundim. Ju mund të keni një përvojë që i ngjan më shumë pirjes së duhanit duke e kufizuar veten në periudha specifike kohore në të cilat do të pini duhan.
 • Mbi të gjitha, jini të durueshëm. Kalimi nga pirja e duhanit në cigare elektronike është një ndryshim i madh dhe të mësuarit se si të pini siç duhet nuk do të ndodhë brenda natës. Merrni kohën tuaj, provoni gjëra të reja dhe shijoni përvojën. Kur të gjeni atë që funksionon për ju, do të zbuloni shpejt se avulli mund të jetë po aq i kënaqshëm dhe i këndshëm sa pirja e duhanit.
Monkey Vape
Monkey Vape

Monkey Vape është një dyqan online i krijuar ne 2019 dhe me bazë në Tiranë. Ne jemi një nga dyqanet kryesore online të cigareve elektronike dhe lengjeve. Ne punojmë për të ofruar modelet më të mira dhe më unike të cigareve & lengjeve me çmimet më të mira të mundshme.