Shopping Cart

No products in the cart.

Krijoni nje llogari dhe perfitoni 5% ulje per cigaren tuaj te pare

Kupon: ILOVEVAPE

Monkey Vape

18+

A jeni mbi moshen e lejuar per te konsumuar produkte vape ?

Cigaret Elektronike VS Normale

Ne kete artikull do te flasim per dallimet midis Cigareve elektronike apo ndryshe te quajtura Vape dhe cigareve normale. Ky artikull eshte i marre nga nje faqe zyrtare e Mbreterise se Bashkuar Vitet e fundit, cigaret elektronike janë bërë një ndihmë shumë e njohur për ndalimin e pirjes së duhanit në Mbreterine e Bashkuar. Gjithashtu të njohura si cigare elektronike, ato janë shumë më pak të dëmshme se cigaret dhe mund t’ju ​​ndihmojnë të lini duhanin përgjithmonë.

Çfarë janë cigaret elektronike dhe si funksionojnë ato?

Një cigare elektronike është një pajisje që ju lejon të thithni nikotinë në avull dhe jo tym. Cigaret elektronike nuk djegin duhan dhe nuk prodhojnë katran ose monoksid karboni, dy nga elementët më të dëmshëm në tymin e duhanit. Ato veprojnë duke ngrohur një lëng që zakonisht përmban nikotinë, propilen glikol dhe/ose glicerinë vegjetale, dhe aromatizues. Përdorimi i një cigareje elektronike njihet si avullim.

Cilat lloje të cigareve elektronike ekzistojnë?

Ekzistojnë një shumllojshmeri modelesh në dispozicion:

Cigaliket duken të ngjashme me cigaret e duhanit dhe mund të jenë të disponueshme ose të rimbushshme.
Vape Stick apo cigaret Vape te holla janë formuar si një stilolaps ose tub i vogël, me një rezervuar për të ruajtur lëngun elektronik, mbështjellje të zëvendësueshme dhe bateri të karikueshme.
Sistemet Pod janë pajisje kompakte të rimbushshme, shpesh të formësuara si një shkop USB ose një guralec, me kapsula e-lëngshme.
Vape Mods vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, por në përgjithësi janë pajisjet më të mëdha të cigareve elektronike. Ata kanë një rezervuar të rimbushshëm, bateri të rimbushshme me jetëgjatësi më të madhe dhe fuqi të ndryshueshme.
Si të zgjedh cigaren e duhur elektronike për mua?
Një cigare elektronike e rimbushshme me një rezervuar të rimbushshëm jep nikotinë në mënyrë më efektive dhe më shpejt sesa një model i disponueshëm dhe ka të ngjarë t’ju japë një shans më të mirë për të lënë duhanin.

Nëse jeni një duhanpirës më i lehtë, mund të provoni një cigare, stilolaps ose sistem pod.
Nëse jeni duhanpirës më të fortë, këshillohet të provoni një vape, sistem pod ose mod.
Gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni forcën e duhur të lëngut elektronik për të kënaqur nevojat tuaja.
Një dyqan i specializuar vape mund të ndihmojë në gjetjen e pajisjes dhe lëngut të duhur për ju.

Ju mund të merrni këshilla nga një dyqan i specializuar vape ose shërbimi juaj lokal për ndalimin e pirjes së duhanit.

Cilat lloje të cigareve elektronike ekzistojnë?

Mijëra njerëz në mbare boten tashmë kanë ndaluar pirjen e duhanit me ndihmën e një cigare elektronike. Ka dëshmi në rritje se ato mund të jenë efektive.
Përdorimi i një cigareje elektronike mund t’ju ​​ndihmojë të menaxhoni dëshirat tuaja për nikotinë. Për të marrë më të mirën prej tij, sigurohuni që po e përdorni aq sa keni nevojë dhe me forcën e duhur të nikotinës në lëngun tuaj elektronik.
Një studim i madh klinik në Mbretërinë e Bashkuar i botuar në vitin 2019 zbuloi se, kur kombinohen me mbështetjen e ekspertëve ballë për ballë, njerëzit që përdorën cigare elektronike për të lënë duhanin kishin dy herë më shumë gjasa të kishin sukses sesa njerëzit që përdorën produkte të tjerë zëvendësues të nikotinës, të tilla si arna ose çamçakëz
Ju nuk do të përfitoni plotësisht nga avullimi nëse nuk ndaloni plotësisht pirjen e cigareve. Ju mund të merrni këshilla nga një dyqan i specializuar vape ose shërbimi juaj lokal për ndalimin e pirjes së duhanit.
Marrja e ndihmës së ekspertëve nga shërbimi lokal për ndalimin e pirjes së duhanit ju jep shansin më të mirë për të lënë duhanin përgjithmonë.
Gjeni shërbimin tuaj lokal për ndalimin e pirjes së duhanit

Sa të sigurt janë cigaret elektronike?

Cigaret Elektronike

Në Europe, cigaret elektronike janë të rregulluara rreptësisht për sigurinë dhe cilësinë. Ata nuk janë plotësisht pa rrezik, por mbajnë një pjesë të vogël të rrezikut të cigareve.
Cigaret elektronike nuk prodhojnë katran ose monoksid karboni, dy nga elementët më të dëmshëm në tymin e duhanit. Lëngu dhe avulli përmbajnë disa kimikate potencialisht të dëmshme që gjenden edhe në tymin e cigareve, por në nivele shumë më të ulëta.

Po në lidhje me rreziqet nga nikotina?

Ndërsa nikotina është substanca varësuese në cigare, është relativisht e padëmshme. Pothuajse i gjithë dëmi nga pirja e duhanit vjen nga mijëra kimikate të tjera në tymin e duhanit, shumë prej të cilave janë toksike. Terapia zëvendësuese e nikotinës është përdorur gjerësisht për shumë vite për të ndihmuar njerëzit të lënë duhanin dhe është një trajtim i sigurt.

A janë cigaret elektronike të sigurta për t’u përdorur gjatë shtatëzanisë?

Pak kërkime janë kryer në lidhje me sigurinë e cigareve elektronike gjatë shtatëzanisë, por ato ka të ngjarë të jenë shumë më pak të dëmshme për një grua shtatzënë dhe foshnjën e saj sesa cigaret.
Nëse jeni shtatzënë, produktet e licencuara të NRT të tilla si arna dhe çamçakëz janë opsioni i rekomanduar për t’ju ndihmuar të ndaloni pirjen e duhanit.
Por nëse përdorni një cigare elektronike të dobishme për lënien dhe qëndrimin pa duhan, është shumë më e sigurt për ju dhe fëmijën tuaj sesa të vazhdoni të pini duhan.

A është avulli i cigares elektronike i dëmshëm për të tjerët?

Nuk ka asnjë provë deri më tani që avullimi të shkaktojë dëm tek njerëzit e tjerë përreth jush. Kjo është në kontrast me tymin e dorës së dytë nga pirja e duhanit, i cili dihet se është shumë i dëmshëm për shëndetin.

Monkey Vape
Monkey Vape

Monkey Vape është një dyqan online i krijuar ne 2019 dhe me bazë në Tiranë. Ne jemi një nga dyqanet kryesore online të cigareve elektronike dhe lengjeve. Ne punojmë për të ofruar modelet më të mira dhe më unike të cigareve & lengjeve me çmimet më të mira të mundshme.